Hier gibt es keine lanweiligen Weißbrote.

Anita Šumer kommt aus Slowenien und ist Bäckerin - so weit, so unspanndend. Aber sie macht aus ihren Broten wahre Kunst.

RECIPE ALERT: Hi there my fellow sourdoughmaniacs 🤗sorry for not posting this one sooner but been super busy with my work (need to finish a few translation projects). The Upper Carniolan variety of carnation turned out well, see the crumb video too, much better than my today's kitchen activities (see my story for more)😁 * Here's also a short version of the recipe (77.5% hydration): * 250g Marriage Very strong bread flour 100g whole rye flour 50g T500 (like all-purpose) Gradually add 250g water. * After 30 min add 60g active 80% sourdough starter and 8g salt, then gradually in two rounds 30g water each, leave to rest. Then slap&fold for cca. 5 min after the 1st rest. Do 4 series of stretch&fold in 2 hours. This first stage took about 3-4 hours. Cold bulk proof, preshape&final shape, cold proof in the fridge. * Enjoy your day and let's bake the world a better place ❤ * * * **#desem #sourdough #levain #pane  #masamadre #bread #sourdoughbread #bröd  #pastamadre #lievitomadre  #instabread #surdeg #realbread #naturalyeast  #professionalchefs #naturallyleavened #sauerteig  #wildyeast #artisanbread  #bakingbread  #ekşimaya  #godtno  #хлеб #breadlover #organicfood #homemadefood #drozi #eater @foodandwine @thebakefeed @bread_masters_ @sourdoughclub  @bonappetitmag @saveurmag @foodblogfeed @thefeedfeed @sourdoughschool @bakerybitsltd @breadbakersguild @buzzfeedfood @pastryelite @thefeedfeed.baking @eater @foodnetwork @modcuisine @tartinebaker @richardbertinet @igslovenia @feelslovenia @chefsofinstagram

Auf Instagram postet sie die Fotos davon als als sourdough_mania und begeistert damit schon mehr als 36 Tausend Follower.

Das Brot scheint nicht nur richtig toll auszusehen, sondern auch mega gut zu schmecken. Saftig und fluffig - so wie richtiger Sauerteigbrot eben sein soll.

Anita Šumer gibt auf Instagram auch zu jedem Post das passende Rezept. Und Videos mit Backanleitung stellt sich auch zur Verfügung. Also könnt ihr das Brot einfach selbst nach backen.

Quelle: Noizz.de